El Rogle és un projecte pilot que vol donar resposta a dues necessitats que cada vegada es fan més evidents a la comarca del Pallars Jussà. Per una banda, actuar davant de l’augment de persones que viuen en situació de solitud no desitjada per falta de referents o de xarxa familiar i/o en situació d'exclusió residencial; i per l’altra, activar i mobilitzar els habitatges buits i en desús que actualment hi ha al Pallars Jussà.   

La iniciativa sorgeix de la cooperació entre tres entitats pallareses que pretenen sumar els seus àmbits d’especialització i treballar conjuntament pel projecte. Qui lidera la proposta és Alba Jussà, una cooperativa de serveis a les persones situada a Tremp i que treballa amb diversos projectes a la comarca; les altres dues organitzacions són Coop d’Era, una cooperativa d’arquitectes amb seu a Altron, Pallars Sobirà, i mOntanyanes, una empresa de dinamització i desenvolupament local en àrees de muntanya, ubicada a Rialp, també al Pallars Sobirà. 

El projecte ha arrencat amb la rehabilitació d’un edifici a Tremp amb el que s'oferirà lloguer d'habitacions i un espai comunitari compartit. A més, la idea és seguir explorant altres immobles que permetin acollir algun habitatge més, a poder ser, en un altre municipi de la comarca. Es vol facilitar l'accés a un habitatge digne i també la fòrmula del cohabitatge com una alternativa que impacta positivament en la vida de les persones.

> Tens un immoble disponible? 
Si disposeu d’algun immoble que podria adequar-se per a ser utilitzat com a habitatge i voleu col·laborar amb El Rogle, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

OMPLE EL FORMULARI 

 

> Vols saber més informació del projecte?

Contacta amb nosaltres: elrogle@aalba.cat